top of page
2022oktober06-cilla-0007.jpg

Magasinet

Ett unikt sjönära Magasin med fin utsikt över Åkers kanal och Prästfjärden. Varsamt renoverat från ca 1850 med bevarad charm. Huset känns både lyxigt och ombonat och har en fantastisk atmosfär och lugn.

Detta är en unik mötesplats i en fantastisk miljö för mindre grupper som vill ha en plats att mötas på utöver det vanliga. För upp till 10 personer.

Du kan också hyra Magasinet för att bo i. Man umgås och lagar mat kring den stora köksön precis framför den vedeldade kaminen med utsikt över Åkers kanal och Prästfjärden. Det finns sovplatser för 8 personer, varav 3 dubbelsängar, så detta är ett hus för familjen eller nära vänner. 

Du hittar information om boendet här, Airbnb.

Åkersbro_Fasad-3.jpg

Magasinet är en mötesplats för många tillfällen.

Förr i tiden var Magasinet förvaringsplatsen för Åkersbro Handel, den lokala lanthandeln som ligger straxt nedanför och idag huserar vår loppis.

I huset finns ett stort allrum och kök på entréplan. 

De två övre våningsplanen rymmer badrum och sovrum med plats för upp till sju personer.

Vi har varsamt renoverat huset för att behålla mycket av det ursprungliga och känslan från 1850-talet då det byggdes. 

Från husets olika våningar har man utsikt över Åkersbro och infarten till kanalen som tidigare var en viktig farled.

Här vid Åkerbro korsade landsvägen mellan Stockholm och Roslagen den gamla farleden, vilket gjorde knutpunkten och lanthandeln till en viktig mötesplats.

På 1800-talet växte ett centrum fram vid Åkersbro. På andra sidan kanalen byggdes en brovaktarbostad. Det är det lilla gula huset man kan se från våra fönster. Huset blev senare slussvaktarbostad. Längre bort längs Sockenvägen låg bl. a doktorsbostaden, apoteket och gästgivargården. Husen är idag privatbostäder, men är ett välkommet inslag om man tar en promenad.

När järnvägen drogs till Åkersberga 1906 började samhällsfunktionerna succesivt att flyttas över dit. På 1930-talet hade Åkersberga blivit bygdens nya centrum.

bottom of page